uw huidige locatie:  Home > Helpdesk

Wat is een domeinnaam

Om een website te kunnen vinden, heeft u het adres van die website nodig. Een adres op internet wordt een domeinnaam genoemd. De domeinnaam van de website waar u nu naar kijkt, is "webhostingdomeinnaam.nl". Andere voorbeelden van bekende domeinnamen van websites zijn google.nl en nu.nl. Een domeinnaam kan de successleutel zijn van uw onderneming of als particulier.


Wat is webhosting

Webhosting servers in de serverruimteWanneer u een website heeft, wilt u dat deze voor iedereen - over de hele wereld - toegankelijk is. U heeft de website immers niet uitsluitend voor uw eigen plezier laten maken. De site zal dus geplaatst moeten worden op een computer die continu (24 uur per dag, 365 dagen per jaar) met het Internet verbonden is. Een dergelijke computer heet een server.
Deze server moet ook beschikken over een stabiele en razend snelle internet verbinding.

Op deze server kunt u een persoonlijk stukje van de hardeschijven "huren" waar op uw website vervolgens geplaatst kan worden. Men noemt dit webhosting.

Webhosting is uw persoonlijke diskruimte op onze internet servers.

Om de website helemaal optimaal bereikbaar te maken zal aan dit webhostingpakket een domeinnaam gekoppeld worden. Wanneer uw bedrijf bijvoorbeeld SISD heet kan deze bijvoorbeeld toegankelijk gemaakt worden via www.sisd.nl.


Wat is een website

Een website, weblocatie, of webstek (vaak afgekort tot: site) is een verzameling van samenhangende webpagina's die op het wereldwijde web op het internet te bereiken zijn. Een website wordt opgebouwd in HTML, een opmaaktaal, in combinatie met opmaakelementen in CSS en dynamiek via technieken als Javascript, Flash, Css of PHP. Een webbrowser (Internet Explorer, FireFox of Netscape) vertaalt de informatie en biedt mensen de mogelijkheid om de interactieve elementen binnen een website, zoals hyperlinks, te gebruiken. De belangrijkste technieken achter websites, zoals HTML en CSS, worden beheerd en uitgebreid door het World Wide Web Consortium, beter bekend als het W3C. De directeur van het W3C is Tim Berners-Lee, die in 1991 de eerste website maakte en de taal HTML bedacht.